На Сумщині в межах декомунізації перейменували понад 300 об’єктів топонімії

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися
26 липня відповідно до закону по декомунізацію на Сумщині перейменували понад 300 об’єктів топонімії. Зокрема, в обласному центрі змінили назви 11 об’єктів.
 
Про це повідомили в пресслужбі Сумської міськради.
 
Ілюстративне фото

У місті перейменували кілька вулиць: тепер Донська матиме назву Семена Сапуна, вулиця Ковпака – Сумської Тероборони, вулиця Чайковського називатиметься Івана Огієнка, а вулиця Чекаліна стане вулицею Симона Петлюри.

Прокоф’євський міст став мостом Свободи. Також перейменували два шляхопроводи: Курський став Залізничним, Прокоф’євський – Роменським.

Також у Сумах змінили назви чотирьох скверів.

“Іншим розпорядженням… Сумська ОВА рекомендує керівникам територій демонтувати (вилучити) з публічного простору пам’ятники, пам’ятні знаки та їх окремі елементи, що містять символіку російської імперської політики”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, на території Сум це пам’ятники радянському педагогу А. С. Макаренку і двічі Герою Радянського Союзу С. П. Супруну, братські могили радянських воїнів, монумент “Слава героям Сумщини” та меморіальний комплекс “Вічна слава”.

У Сумській територіальній громаді під дію розпорядження підпадають також пам’ятник Герою Радянського Союзу М. С. Майдану (село Пушкарівка), братські могили радянських воїнів та пам’ятники в селах Велика Чернеччина, Піщане, Пушкарівка та Стецьківка.

Нагадаємо, 26 липня за розпорядженням начальника Харківської обласної військової адміністрації в обласному центрі перейменували три станції метро та 48 вулиць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter