В Іспанії ув’язнили чоловіка, який надіслав до посольства України вибухівку

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний суд Іспанії засудив до 18 років ув’язнення літнього чоловіка, якого звинуватили у відправленні щонайменше шести посилок з бомбами, зокрема до посольства України, у 2022 році. 

Про це повідомляє Reuters.

Один з пакунків. Фото: theolivepress.es

Засуджений – 72 річний Помпейо Гонсалес Паскуаль. Чоловік раніше працював на держслужбі в Іспанії. 

Пакунки з вибухівкою він відправив у 2022 році прем’єр-міністру країни Педро Санчесу, міністерці оборони Маргариті Роблес, до посольств України та США в Мадриді, до супутникового центру авіабази Торрехон-де-Ардос, який передає інформацію Україні, а також до компанії Instalaza, що постачає зброю. 

Журналісти ще під час слідства повідомляли, що в засудженого в телефоні детективи знайшли додаток російських пропагандистів з Russia Today іспанською, а серед пошукових запитів у браузері були “вивчити російську за 10 днів” та “де в Іспанії виробляють танки”

У підсумку суд призначив йому 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі та ще вісім за виготовлення вибухових пристроїв. Чоловік, окрім цього, має виплатити компенсацію постраждалому співробітнику українського посольства Миколі Величку. Йдеться про 1500 євро. 

Нагадаємо, у Чехії сімом активістам загрожує в’язниця за намальований прапор України у дворі будинку, що орендує посольство РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter