У Львові на прощання з Іриною Фаріон зібралися тисячі людей

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Львові на прощання з колишньою нардепкою та мовознавицею Іриною Фаріон, яку напередодні застрелив поблизу її будинку невідомий, прийшли тисячі людей – як з міста та області, так і з інших регіонів. 

Про це розповідає “BBC News Україна”.

Фото: “BBC News Україна”

Напередодні труну виставили в Гарнізонному храмі апостолів Петра і Павла, де провели  заупокійне богослужіння за Фаріон. Туди також зібралися понад тисячу людей. До собору портрет мовознавиці несла її донька та двоє малих онуків.

“Я мешкаю в одному районі з Іриною Дмитрівною. Ми були знайомі. Я завжди хотіла, щоб вона викладала моїм дітям, бо ті вчилися у Львівському університеті Франка й в медичному університеті. Вона дуже багато робила для Львівської політехніки й студентів. Такої сподвижниці, як Ірина, Львів давно вже не пам’ятає і не знає”, – казала журналістам видання ZAXID.NET одна з присутніх.

22 липня труну пронесли площею Ринок і через вулицю Пекарську несли до Личаківського кладовища. Поховають Фаріон на центральній алеї, поблизу могили Володимира Івасюка.

Під час прощання з Фаріон люди скандували різноманітні гасла, зокрема “Мова – код нації”, “Мова має значення”, “Одна мова, одна нація, одна батьківщина – це Україна”.

Досі так і не знайшли вбивцю мовознавиці. Напередодні поліція оголосила молодика в розшук. 

Під час прощання з Фаріон у Львові підсилили безпекові заходи. 

Нагадаємо, слідчі розглядають кілька версій убивства, серед яких і ті, що пов’язані з Росією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter