За минулу добу війська окупантів вбили на Херсонщині щонайменше двох цивільних і поранили ще близько двадцяти людей

Дата: 20 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На Херсонщині через російську агресію загинули троє мирних жителів та ще 13 отримали поранення. Разом з тим, за даними поліції області росіяни вбили двох людей і поранили ще близько двадцятьох.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін та пресслужба поліції області.

За його даними, 19 липня під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Білозерка, Олександрівка, Комишани, Антонівка, Кіндійка, Понятівка, Кізомис, Киселівка, Велетенське, Широка Балка, Берислав, Новокаїри, Качкарівка та місто Херсон.

Російські військові поцілили в адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 6 багатоповерхівок та 98 приватних будинків. Пошкоджено газопроводи, господарчі споруди, гаражі, автівки “швидкої” та приватні автомобілі“, – написав Прокудін.

За словами чиновника, внаслідок російської агресії троє людей загинули, ще 13 отримали поранення.

Разом з тим, за даними поліції області на Херсонщині через російські обстріли загинуло двоє людей і близько 20 поранено.

Учора зранку армія РФ двічі завдала масованого удару по Білозерці з реактивних систем залпового вогню, випустивши по житлових кварталах близько 40 снарядів. В результаті цієї атаки зазнали поранень 12 людей віком від 39 до 80 років, серед них медпрацівниця. Дві жінки віком 54 та 72 роки, на жаль, загинули. Населений пункт зазнав значних руйнувань: снарядами пошкоджено 46 приватних та шість багатоквартирних будинків, адмінбудівлю, шість гаражів, чотири господарські споруди, газопровід та чотири автомобілі, серед них карета швидкої допомоги.

Також російські військові скинули з безпілотника вибуховий пристрій на гуманітарний штаб у Бериславі, обійшлося без постраждалих.   

Опівночі загарбники накрили артилерійським вогнем Широку Балку. Пошкоджено приватний будинок та отримали поранення 51-річна жінка і 70-річний чоловік, в обох вибухові та черепно-мозкові травми й контузії.

Зранку у Дніпровському районі Херсона через атаку ворожого безпілотника травмовано 59-річного чоловіка, у нього уламкове поранення передпліччя та грудної клітини. Під час надання допомоги пораненому бригада медиків потрапила під повторний ворожий обстріл, російські військові скинули вибухівку з дрона на карету “швидкої”, автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Отримали поранення фельдшер та водій, в обох вибухові та черепно-мозкові травми.

У вечірній час противник знов атакував дроном Дніпровський район, мінно-вибухову травму отримав 68-річний чоловік та пошкоджено три автомобілі.

Ввечері після чергової атаки безпілотника по Антонівці на подвір’ї будинку постраждала 47-річна жінка, у неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія, уламкові поранення плеча та ноги, її стан тяжкий. По селищу військові РФ били і артилерією, пошкоджено приватний будинок, господарську споруду та газопровід.­­­

Загалом поліція зафіксувала пошкодження 82-х об’єктів: 51 приватного та шести багатоквартирних будинків, адміністративної будівлі, 10 автомобілів, із них два – карети швидкої допомоги, шести гаражів, газопроводів та шести господарських споруд.

Раніше ZMINA повідомляла, що вранці 19 липня російські окупанти обстріляли селище Білозерка на Херсонщині. У результаті цього загинули дві місцеві жительки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter