У Чехії сімом активістам загрожує в’язниця за намальований прапор України у дворі будинку, що орендує посольство РФ

Дата: 16 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Чехії сімом активістам спільноти Kaputin загрожує три роки в’язниці за те, що намалювали прапор України в огородженому дворі житлового комплексу посольства Росії.

Про це активісти повідомили у спільноти у фейсбуку.

Повідомлення від поліції, яке отримали активісти. Фото: фейсбук-спільнота активістів

Акцію провели ще у лютому поточного року у дворі будинку, що орендує російське посольство у районі Бубенч. Активісті хотіли привернути увагу до річниці російського вторгнення в Україну.

Вони намалювали великий прапор України, чим, на думку тамтешньої поліції, завдали збитків іноземній власності на суму  50 тисяч чеських крон. Своєю чергою активісти кажуть, що територія, де намалювали прапор України, не є власністю РФ, а є власністю громади та чеської держави. На їх думку, поліція мала кваліфікувати подію як проступок, що не несе кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що торік в соцмережах вибухнув скандал через булінг чеськими дітьми дівчинки з України. Під час шкільної екскурсії однокласники  Поліни почали цькувати її, запитуючи, чи вона не росіянка. Коли дівчинка сказала, що вона з України, діти плюнули їй в обличчя. Вона записала це на відео, а її мати опублікувала запис у соцмережах.

Президент країни Петр Павел засудив знущання з дитини. Він наголосив, що проти насильства в школах загалом, але коли це стосується дитини, якій через війну довелося залишити дім і друзів, це “особливо ганебно”. 

Також торік в ресторані CottonClub Brandýs, що розташований у чеському місті Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав, офіціант увімкнув гімн Росії та звук сирени, коли в закладі перебувала біженка з України. Після того як дівчина поширила цю інформацію в тіктоці, власник закладу перепросив та звільнив співробітника. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter