У Чехії в ресторані офіціант увімкнув гімн Росії та звук сирени, щоб налякати українську біженку

Дата: 04 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У ресторані CottonClub Brandýs, що знаходиться в чеському місті Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав, офіціант увімкнув гімн Росії та звук сирени, коли в закладі перебувала біженка з України. Після того, як дівчина поширила цю інформацію в тік-тоці, власник закладу перепросив та звільнив співробітника. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Фото: CottonClub Brandýs

Так, українка розповіла, що разом зі своєю подругою вирішила пообідати у CottonClub Brandýs. У закладі вона попросила пароль від Wi-Fi, на що офіціант відповів, що інтернет є тільки російський. 

“Через хвилин 5 вмикається гімн Росії. Я не розумію, що відбувається, заходжу всередину і кажу: “Це гімн Росії?”. На що відповідають: “Так”. Я кажу, що я – українка. На що мені відповідають: “І що?”, починають сміятися і вмикають звук сирени”, – розповіла дівчина. 

Докази з цькуваннями з боку працівника закладу пізніше Олеся виклала у соцмережі. Вона опублікувала фрагмент відео, коли в ресторані грає російський гімн. Її відео швидко розлетілося тік-током і зібрало багато гнівних коментарів. Згодом власник закладу звʼязався з дівчиною та попросив вибачення, заявив, що підтримує Україну, а також звільнив працівника. 

Згодом ресторан публічно оприлюднив свою позицію у соцмережах: “Від імені керівництва CottonClub Brandýs ми хочемо повідомити, що ми не згодні з політичними поглядами наших співробітників і відмежовуємося від них. Після вчорашнього інциденту в нашому ресторані керівництво компанії вирішило звільнити ініціатора, тому він більше не є нашим співробітником. Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України”.

Нагадаємо, що на початку червня у соцмережах вибухнув скандал через булінг чеськими дітьми дівчинки з України. Під час шкільної екскурсії однокласники української дівчинки Поліни почали цькувати її, запитуючи, чи вона не росіянка. Коли дівчинка сказала, що вона з України, діти плюнули їй в обличчя. Вона записала на відео, а її мати опублікувала це в соцмережах.

Президент країни Петр Павел засудив знущання з дитини. Він наголосив, що проти насильства в школах загалом, але коли це стосується дитини, якій через війну довелося залишити дім і друзів, це “особливо ганебно”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter