За час повномасштабної війни армія РФ знищила та зруйнувала 1850 українських медзакладів

Дата: 15 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Станом на середину липня 2024 року російська армія вже пошкодила 1636 обʼєктів медзакладів та ще 214 – зруйнувала вщент. Найбільше постраждали медичні заклади в Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя України.

Наслідки російського обстрілу лікарні “Охматдит” у Києві, 8 липня 2024 року. Фото: Охматдит

Отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях зараз неможливо.

Крім того, окупанти пошкодили 182 автівки екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок “екстренки”.

“Попри війну одним із важливих напрямків роботи держави лишається забезпечення українців якісними та доступними медпослугами. Ми разом із партнерами працюємо у напрямку відновлення медичної інфраструктури. Завдяки відновленню та реконструкції закладів лікарі мають можливість продовжувати надавати медичні послуги, а пацієнти отримують безперешкодний доступ до необхідної медичної допомоги”, – розповіли в МОЗ.

За цей час вдалося повністю відновити 524 об’єкти медзакладів та ще 361 відновити частково. Найбільше обʼєктів відновили в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях, а також заклади, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

Роботи з відновлення медзакладів триватимуть і надалі.

Раніше ZMINA писала, що заочно 11 років в’язниці отримав російський військовий, який наказав обстріляти з танка Тростянецьку лікарню на Сумщині. 

Нагадаємо, що на Миколаївщині разом з благодійниками відновлюють пошкоджений росіянами центр первинної медико-санітарної допомоги, куди по допомогу щорічно продовжують звертатися десятки тисяч цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter