Країни НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів на підтримку українських військовослужбовиць

Дата: 10 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Країни-члени НАТО нададуть понад 7 мільйонів доларів на підтримку жінок, які служать у Збройних силах України.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Фото: Shutterstock

На прийманні після круглого столу НАТО “Жінки, мир, безпека” державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про допомогу жінкам у ЗСУ. Він зазначив, що підтримка охоплюватиме надання понад 10 тисяч уніформ, взуття та іншого необхідного спорядження.

“Надто часто українські військовослужбовиці не мають необхідного спорядження для задоволення своїх унікальних потреб у повному обсязі. Сьогодні ми робимо крок, щоб виправити це, оголосивши, що країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США на закупівлю обладнання для жінок у Збройних силах України. Ми аплодуємо кожному союзнику, який виступив, щоб допомогти в цій ініціативі”, – сказав Блінкен.

У Міноборони зазначають, що переговори з НАТО щодо додаткового фінансування почалися з 2023 року і досягли значного прогресу в березні 2024 року. Тоді відбулася зустріч заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової зі спеціальною представницею генерального секретаря НАТО в справах жінок, миру і безпеки Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен Мактір.

У результаті сторони домовилися про обмін досвідом, консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності в Силах безпеки та оборони України.

Нагадаємо, що станом на січень цього року загальна чисельність жінок у Збройних силах України становила 66,9 тисячі осіб, з них 47,2 тисячі – військовослужбовиці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter