Соцмережа Х маркує розслідування про обстріл окупантами “Охматдиту” як “небезпечний контент”

Дата: 10 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Платформа Х позначила як “небезпечний контент” розслідування журналістів Bellingcat про удар російських військ по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві, що стався 8 липня 2024 року. У цьому розслідуванні містяться докази того, що медичний заклад атакували російською крилатою ракетою Х-101.

Відповідне маркування можна побачити на сторінці Bellingcat в Х. Також про це пишуть багато користувачів платформи.

Скриншот із соцмережі Х

У разі натискання на посилання, яке веде до матеріалу журналістів, з’являється сторінка з попередженням, що вказує на потенційну небезпеку цього посилання.

У Bellingcat заявили, що їхня команда надіслала численні звернення до служби підтримки платформи, але маркування не зняли. Вони також підкреслили, що на інших платформах такого маркування немає.

Водночас багато користувачів соцмережі висловили своє обурення цією ситуацією.

На інцидент також відреагував засновник Bellingcat Елліот Хіггінс. На своїй сторінці в Х він поставив риторичне запитання: “Матеріал потенційно небезпечний для Путіна?” 

Власник платформи Х Ілон Маск поки що не коментував цю ситуацію.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала в багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних.

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. Для удару російські військові використали ракету Х-101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря – земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”.

Незалежний міжнародний колектив дослідників, слідчих і громадянських журналістів Bellingcat підтвердив, що 8 липня 2024 року російські військові завдали удару по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві ракетою Х-101.

Фото обкладинки: United24

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter