У новому навчальному році для школярів запровадять “Уроки щастя”: про що там розповідатимуть?

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У новому навчальному році у рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?” школярам проводитимуть “Уроки щастя”.

Про це повідомила перша леді Олена Зеленська.

Ілюстративне зображення. Фото: Нова українська школа

За її словами, “Уроки щастя” є адаптованим до українських реалій американським курсом із соціально-емоційного навчання Well-Being. З вересня його впровадять у школах України.

Зокрема, у курсі йтиметься про:

  • уміння будувати стосунки з людьми (щастя та стійкість нерозривно з цим пов’язані);
  •  творчість і вміння бути творцем свого життя;
  • “людинознавство” – про розуміння того, що означає бути людиною;
  • уміння любити, співчувати, жити гідно та бути вільним;
  • мудрість і те, як зростати в ній, вміння осмислювати життя та досвід;
  • цінності й те, як важливо знати сенси життя;
  • емоційну компетентність – важливість емпатії, емоційного інтелекту, щоб розуміти емоційні потреби та почуття, як власні, так і свого оточення;
  • ментальне здоров’я, розуміння того, як дбати про нього.

“Живемо в часи, коли такі навички не менш важливі, ніж знання математики чи біології. Особливо навички піклування про ментальне здоров’я – тому вітчизняні фахівці адаптують курс до українських реалій, адже вони, на жаль, зараз кардинально відрізняються для наших дітей”, – зазначила Зеленська.

Нагадаємо, що впродовж минулого року майже 135 тисяч українців зверталися до сімейних лікарів із проблемами, повʼязаними з ментальним здоров’ям. Серед них – понад 72 тисячі жінок та 18 тисяч дітей.

Цьогоріч Міністерство культури та інформаційної політики спільно з ЮНЕСКО планує створити в українських бібліотеках простори для психосоціальної підтримки. Це реалізують у межах проєкту міністерства “Мистецтво допомагати”, який є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter