Жителька Кременчука може отримати до 8 років за ґратами за виправдовування російської агресії

Дата: 06 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Жительці Кременчука, яка виправдовувала дії російської армії й поширювала фейки про ЗСУ, загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Полтавській області.

“Служба безпеки України викрила ще одну Інтернет-агітаторку, яка поширювала тези російської пропаганди на своїй сторінці в одній із заборонених соцмереж. Нею виявилася уродженка РФ, яка проживає у м. Кременчуці на Полтавщині. Фігурантка публічно виправдовувала збройну агресію РФ, воєнні злочини рашистів, а також глорифікувала окупантів. Крім того, вона поширювала фейки про війну в Україні“, – йдеться в повідомленні.

Як виявили слідчі, мешканка Кременчука безпідставно звинувачувала українських захисників в обстрілах населених пунктів.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру за ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

В СБУ зазначають, що наразі досудове слідство завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у січні поточного року на Полтавщині викрили й повідомили про підозру місцевому “політексперту”, який писав антиукраїнські статті на замовлення для російського медіа “Фонд стратегічної культури”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter