Через російський артобстріл на Херсонщині у власному будинку загинули двоє людей

Дата: 06 Липня 2024
A+ A- Підписатися
У суботу 6 липня війська РФ завдали удару з артилерії по Бериславському району Херсонської області, обстріл зруйнував приватний будинок, а під його завалами знайшли тіла двох людей. Крім того, через російські обстріли за минулу добу в області загинула одна людина.
 
Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
 
Наслідки російського обстрілу Бериславського району

“За даними слідства, 6 липня 2024 року, о 04:00, російська армія з артилерії обстріляла один із населених пунктів Бериславського району Херсонської області. Поцілили по приватному будинку. Під його завалами рятувальники виявили тіла чоловіка та жінки”, – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу).

Крім того, голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що внаслідок обстрілів російської армії за минулу добу на Херсонщині загинула одна людина та п’ятеро отримали поранення.

“Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Садове, Антонівка, Велетенське, Кізомис, Придніпровське, Микільське, Станіслав, Токарівка, Берислав, Хрещенівка, Львове, Тягинка, Червоне, Високе, Чарівне, Миколаївка, Томарине та місто Херсон. Також ворог здійснив ракетний удар по Бериславському району”, – написав посадовець.

Він уточнив, що росіяни поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 8 приватних будинків. Зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури та газопровід; пошкоджені господарська споруда, складське приміщення, гаражі,  приватні автомобілі та автомобіль “швидкої”.

Нагадаємо, 3 липня соцмережами поширилися повідомлення про вбивство військовослужбовцями РФ чоловіка та завдання тілесних ушкоджень двом дорослим і дитині. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом цього злочину, що стався на тимчасово окупованій території Херсонської області. 

У прокуратурі розповіли, що подія сталася на тимчасово окупованій території Херсонщини, коли сім’я прямувала до Криму. Дорогою їх зупинили нетверезі військовослужбовці РФ та жорстоко побили.

Чоловік через отримані травми помер за декілька годин. У жінки – черепно-мозкова травма, через що тепер вона має проблеми з мозковою діяльністю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter