Поліція зареєструвала заяву за двома статтями через погрози журналістці Калюжній

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Про це повідомила журналістка на своїй сторінці у фейсбуку.

Анна Калюжна. Фото з фейсбуку

Поліція прийняла заяву і кваліфікувала за двома статтями: “перешкоджання журналістській діяльності” (стаття 171 ККУ), а також “погрози близьким журналіста” (стаття 345-1 ККУ).

“Я більше переживаю за те, щоб не нашкодити іншим людям. По-перше, я за рідних переживаю, а за себе — то таке”, – сказала вона.

Напередодні Калюжна повідомила, що погрози почали надходити після допису командира одного з батальйонів 3 ОШБр Дмитра Кухарчука, де той звинуватив її у “нівелюванні крові” загиблих захисників України під Авдіївкою.

Дмитро Кухарчук у коментарі “Суспільному” назвав Анну Калюжну “псевдожурналісткою” та заперечив, що погрожував їй.

“Сьогодні ми маємо критичну ситуацію на фронті, зокрема в нашій смузі відповідальності. Жодних резервів, натомість мені доводиться шукати їх по тюрмах. Коли ворог планує наступ на Борову, знаходиться ця псевдожурналістка, яка протиставляє себе цілій бригаді, дозволяючи відверті маніпуляції й образи в бік офіцерського складу, нівелюючи бойові здобутки в Авдіївці. Як гадаєте, кому це може бути вигідно, окрім Росії? Чи була моя реакція в бік псевдожурналістки грубою? Була. Я апріорі не маю поваги до тих, хто працює за російські гроші. Але чи погрожував я їй? Ні. Я військовий, і не в моїх правилах комусь погрожувати. Втім, ви й самі бачите, що ця істерія викликана виключно бажанням і далі продовжувати хайпувати на війні”, — сказав він.

Нагадаємо, 9 червня журналістка та воєнна кореспондентка Анна Калюжна заявила про погрози вбивством та зґвалтуванням щодо себе та своїх батьків. 

Вона опублікувала скриншоти цих погроз. За словами журналістки, вона отримала уночі також десятки дзвінків протягом кількох годин з різних номерів і ще один дзвінок з погрозою зґвалтування, зокрема на адресу її батьків.

Тоді Калюжна написала, що ідентифікувала авторів погроз і звернеться із заявою до правоохоронців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter