Росіяни цілили дроном по евакуаційному авто у Гуляйполі

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Під час евакуації цивільної з Гуляйполя на Запоріжжі російські військові обстріляли автівку поліціянтів, що вивозила жінку у безпеку. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Подія трапилася в центрі Гуляйполя.

Поліціянти кажуть, що віднедавна по місту росіяни гатять не лише керованими авіаційними бомбами та снарядами “градів”, але й безпілотниками. 

“Б’ють по мирних цілях і, як наслідок, – десятки поранень та смертей серед цивільних, руйнування житлового сектору. Люди виїжджають з цього пекла, але й на шляху випробування не закінчуються”, – розповідають про умови роботи члени евакуаційного екіпажу. 

Під час атаки росіян на евакуаційний автомобіль, у ньому перебувала 61-річна жінка, яка зважилася на виїзд. На авто був напис червоними літерами “Евакуація”. Броня машини врятувала життя усім, хто був всередині, але один з правоохоронців отримав контузію. 

Щодо факту відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни. Винним загрожує до 12 років в’язниці. 

Нагадаємо, що атакування дронами цивільних цілей – розповсюджена тактика російських військових. До прикладу,  скидали з дрона вибухівку на авто на Херсонщині, скерували безпілотник на подвір’я пенсіонера, якому через це відірвало частину руки, а також атакували FPV-дроном евакуаційний автобус. 

Українські слідчі вже встановлюють російських військових, які вчиняють такі обстріли. Нещодавно підозру за атаку безпілотником по цивільних отримав росіянин Степан Суминін

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter