Журналістка Анна Калюжна заявила про погрози щодо себе та своїх батьків 

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Журналістка та воєнна кореспондентка Анна Калюжна заявила про погрози вбивством та зґвалтуванням щодо себе та своїх батьків. За її словами, погрози почали надходити після допису командира одного з батальйонів 3 ОШБр Дмитра Кухарчука, де той звинуватив журналістку у “нівелюванні крові” загиблих захисників України під Авдіївкою.

Про це написала журналістка Анна Калюжна на своїй сторінці у фейсбуку. 

Мені погрожують вбивством, а моїх батьків погрожують згвалтувати на моїх очах”, — написала журналістка.

Вона опублікувала скрини цих погроз. За словами Калюжної, вона отримала уночі також десятки дзвінків протягом кількох годин з різних номерів і ще один дзвінок з погрозою зґвалтування, зокрема на адресу її батьків.

Увага, на скринах чуттєвий контент та ненормативна лексика

Калюжна повідомила, що ідентифікувала авторів погроз і звернеться із заявою до правоохоронців.

Напередодні, 18 червня, Анна Калюжна відреагувала на пост блогерки й журналістки Яніни Соколової, де та закликала Генштаб ЗСУ терміново надіслати підкріплення для 3 ОШБр на межу Харківської та Луганської областей через загрозу прориву окупаційних військ.

У ці хвилини 3 окрема штурмова бригада героїчно тримає рубежі, попри чисельні наступи й переважаючу силу ворога та відсутність резервів”, — написала Соколова.

У своєму дописі Калюжна написала, що “в нас на всій лінії фронту ЗСУ стримують наступи переважаючих сил противника”. Вона додала, що 3 ОШБр “командує політик” і закинула “політикам” та “їхнім медійним друзям” і блогерам (згодом уточнивши, що має на увазі, зокрема й Соколову) маніпуляції на темі війни. Калюжна вказала, що її допис не стосується рядових воїнів 3 ОШБр і командирів середньої ланки, які “виконують свою роботу самовіддано” і заслуговують на подальшу нашу повагу, вдячність, підтримку”. 

На цей пост відреагувала журналістка Тетяна Даниленко, дружина командира 3 штурмової бригади, екснардепа і лідера партії “Національний корпус” Андрія Білецького. Вона заявила, що проти 3 ОШБр “розпочалася медіаатака”. Вона також висловила жаль, що допис Калюжної вподобали журналісти й активісти.

Після цього, вечері 18 червня, Дмитро Кухарчук, командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр, написав пост, в якому назвав цілу низку українських журналістів “ганьбою української нації” і звинуватив їх у тому, що вони начебто “знецінили подвиг Третьої Штурмової і мого батальйону, який забезпечував відхід українських військ”.

Ви — не журналісти. Ви — ганьба української нації”, – написав Кухарчук.

Він також опублікував скрини фейсбук-сторінок журналістів, які прокоментували чи лайкнули пост Анни Калюжної. Серед згаданих журналістів була сама Анна Калюжна, а також воєнкори Ірина Баглай, Діана Буцко, Анастасія Федченко, Сергій Костеж, Юрій Гайдай та інші.

Раніше журналісти та медійні організації категорично засудили тиск та погрози на адресу незалежного видання “Тексти”.

Нагадаємо, протягом січня — березня 2024 року правоохоронці зареєстрували 22 кримінальні справи щодо злочинів, вчинених проти медійників. З них одне передали до суду з обвинувальним актом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter