З початку року в Україні в експлуатацію аграріям повернули майже 138 000 земель, раніше забруднених вибухівкою

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися
З початку 2024 року в Україні у господарську експлуатацію повернули понад 137,8 тисячі сільськогосподарських земель, які раніше були забруднені вибухонебезпечними предметами. Загалом з початку року демінери обстежили понад 146 тисяч гектарів сільгоспземель.
 
Про це повідомили у пресслужбі Мінекономіки.
 
Фото з відкритих джерел

Лише за травень поточного року підрозділи урядових та неурядових операторів протимінної діяльності обстежили майже 31 тисячу гектарів земель сільгосппризначення. Минулого місяця в експлуатацію аграріям повернули 29,8 тисячі гектарів земель сільгосппризначення. Серед них, зокрема, в Херсонській області – 26,9 тисячі гектарів.

“Обстеження та очищення земель цього року прискорилось, якщо порівнювати з минулим. Добрий приклад якісно налагоджених процесів демонструє Херсонська обласна військова адміністрація, яка побудувала ефективну координацію всіх операторів, що працюють в області. Завдяки цьому там за травень вдалося повернути в експлуатацію земель, площа яких удвічі перевищує площу самого міста”, – зазначив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Також в міністерстві нагадали, що в травні Уряд дав старт програмі компенсацій сільгоспвиробникам, які купуватимуть послуги з розмінування своїх земель. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні створять перший державний реєстр територій, потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter