Поліціянти на Дніпропетровщині платили чоловіку за купівлю зброї, щоб затримати для покращення показників

Дата: 13 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Дніпропетровщині чотирьом правоохоронцям повідомили про підозри у незаконному придбанні, зберіганні та передачі бойових припасів та незакінченому замаху на притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності, вчинених за попередньою змовою групою осіб. 

Про це розповіли у ДБР. 

Детективи кажуть, що підозрювані вирішили робити показники на незаконній торгівлі зброєю. Ця проблема стала актуальною для України внаслідок повномасштабного російського вторгнення, й нині в українців на руках може бути від мільйона до п’яти мільйонів одиниць трофейної зброї. 

Підозрювані знайшли гранатомет та раніше судимого чоловіка, який погодився зіграти роль торгівця зброєю за 10 тисяч гривень. Оплату для нього збирали троє керівників правоохоронного органу. 

Торік у грудні гранатомет передали чоловіку та відправили на “завдання”.

“Покупцем гранатомета була особа, яка діяла під контролем фігурантів. Правоохоронці задокументували “продаж зброї” та почали готувати повідомлення про підозру своєму “клієнту”, – розповідають детективи. 

Якщо суд визнає підозрюваних винними, то вони можуть отримати позбавлення волі на строк до 10 років. 

Нагадаємо, що на Рівненщині викрили поліціянта, який за хабарі відкривав на військовозобов’язаних фейкові справи. Це дозволяло на час слідства та відбування покарання зупинити призов в армію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter