На Харківщині зник безвісти військовий і журналіст Тарас Борисюк

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Харківщині зник безвісти вінницький журналіст, військовослужбовець, капітан 172 батальйону Тарас Борисюк.

Про це повідомила редакція газети “33 канал”.

Тарас Березюк. Фото з фейсбуку

У виданні переконані, що на відео з катуванням українських військовополонених, яке поширювали російські пропагандисти, є бійці 172 батальйону 120 бригади ТрО Збройних сил України.

“Полонені, над якими знущались рашисти на оприлюдненому ролику омбудсмена України, – це наші земляки. […] Ми спробували зібрати максимум інформації про ці трагічні дні. Саме під час них пропав безвісти наш колега, капітан 172 батальйону Тарас Борисюк, журналіст, доброволець ЗСУ, в минулому редактор вінницьких газет. За словами свідків, він потрапив у засідку, коли поїхав медичним авто із колегами на прохання важкопоранених”, – пише газета.

“33 канал” зауважив, що 172 батальйон бригади тероборони з Вінниччини став одним з підрозділів, які зустрічали ворога під час наступу на Харківщині в травні 2024 року.

У цивільному житті Тарас Березюк працював редактором “Нової вінницької газети”.

Раніше запорізького журналіста-розслідувача Олега Шемчука, який зник безвісти у вересні 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута, визнали загиблим.

Нагадаємо, за даними Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа, який здійснює Інститут масової інформації, за час російсько-української війни з 2014 до 2023 року в Україні загинули 75 медійників, Олег Шемчук став 76-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Раніше ZMINA повідомляла, що минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиліття.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter