Поліція розслідує 70 справ, пов’язаних зі злочинами окупантів проти медійників

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Національна поліція розслідує 70 кримінальних проваджень за фактами злочинів стосовно представників медіа, яких убили, поранили чи викрали російські військові.

Про це йдеться на сторінці органу у соцмережах.

Фото: Getty Images

“Саме завдяки журналістам всі можуть бачити жахіття війни, увесь світ може знати, що насправді відбувається в Україні. Часом в дуже небезпечних умовах, зокрема під ворожими обстрілами, журналісти міцно тримають в руках свої камери, мікрофони та фотоапарати. Вірні своєму покликанню, невтомно відстоюють правду в запеклій інформаційній війні з ворогом. Ви впливаєте на голос України у світі”, – зазначили у поліції.

Там зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули щонайменше 79 медійників. Частина з них – ті, хто долучився до лав ЗСУ.

Серед представників медіа є й ті, що вважаються безвісти зниклими.

“Багато з представників медіа є свідками страшних руйнувань людських життів через атаки Росії, але також і самі стають постраждалими”, – додали у правоохоронному органі.

Нині національна поліція розслідує 70 кримінальних проваджень за фактами злочинів щодо представників медіа, яких вбили, поранили чи викрали військові РФ, а також тих, хто вважається безвісти зниклими.

Раніше ZMINA писала, що минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Нагадаємо, що 29 травня під час ротації на Харківському напрямку загинула журналістка “Суспільного” та парамедикиня добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри” Ірина Цибух

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter