На Івано-Франківщині дві вихованки втекли з центру соціально-психологічної реабілітації

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Івано-Франківській області з обласного центру соціально-психологічної реабілітації втекли дві вихованки. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Будівля закладу. Фото: Національний превентивний механізм

Мова йде про двох дівчат 14 та 15 років. 

У поліції кажуть, що 6 червня близько 12 години вони самовільно покинули центр та досі не повернулись. Правоохоронці звернулись до громадян та представників медіа, які можуть допомогти встановити місцеперебування Маргарити Лопуляк та Вікторії Орищак або надати іншу корисну інформацію. 

“Просимо негайно телефонувати на лінію 102 або інформувати відділ ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській областіі “, – звернулись поліціянти. 

Дівчата, які втекли з центру. Фото: Нацполіція

Судячи з місцевих новин, випадки, коли вихованці обласного центру соціально-психологічної реабілітації втікають з нього, трапляються не вперше. Так, торік поліціянти шукали двох хлопців з центру, а у 2021 році – знайшли двох вихованців. 

Торік перевірка Уповноваженого Верховної Ради з прав людини показала, що в Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей адміністрація не дотримується приватності для вихованців у туалетних кімнатах.  

Нагадаємо, що в Україні загалом діє понад дві сотні інтернатів та понад три сотні територіальних центрів соціального обслуговування. Такі заклади мали б зникнути ще минулого року, адже уряд проводить деінституалізацію цих установ. 

Як показують дослідження, родини переважно віддають дітей до закладів через складні життєві умови, бо не отримують достатньої підтримки від відповідальних служб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter