У червні родини переселенців отримають пільгові кредити під 3% на нове житло

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У четвер, 6 червня, відбуватиметься шістнадцятий відбір серед кандидатів на отримання кредиту за програмою “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”. У відборі оберуть 600 родин внутрішньо переміщених осіб, які отримають пільгові кредити на житло.

Про це розповіли в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Depositphotos

Для участі в програмі потрібно зареєструватися онлайн через портал “Дія” або особисто подати заяву до регіонального відділення Держмолодьжитла. Як подати заяву, можна дізнатися за посиланням.

У Мінреінтеграції розповіли, що 600 родин, яких оберуть, отримають можливість придбати житло за іпотекою за ставкою 3% на рік. Кредити надають на строк до 30 років з початковим внеском 6% вартості житла. 

6 червня, о 13:00, відбудеться пряма трансляція заходу на ютуб-каналі фонду. Переможців оберуть методом випадкової вибірки із застосуванням програмного забезпечення. Приймання заявок буде зупинене на добу. Уже на наступний день після відбору приймання заявок відновлять.

“Ми вдячні німецьким партнерам за цей важливий для наших внутрішніх переселенців проєкт, який дає їм змогу придбати житло на доступних умовах. Ми будемо робити все від нас залежне, щоб проєкт “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб” був масштабований і сприяв забезпеченню житлових потреб більшої кількості постраждалих від війни громадян”, – зазначила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Цей проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Нагадаємо, в лютому цього року Верховна Рада схвалила законопроєкт, що дає змогу українцям, які через повномасштабне вторгнення РФ втратили житло, використати сертифікат “єВідновлення” для купівлі житла за програмою “єОселя”.

Кредитна ставка для військових-контрактників, силовиків, учителів, медиків і науковців становить 3%, а для учасників бойових дій, ветеранів, переселенців і всіх, хто не має власного житла, – 7%.

Уже понад 2 тисячі українців отримали нове житло в межах програми “єВідновлення”. Серед них – 85-річна Галина Мисак, яка втратила свій будинок у Старих Петрівцях 16 червня 2023 року, коли окупанти вчинили одну з найбільших ракетних атак по Київщині.

Російські окупанти знищили її будинок за мить у червні 2023 року. Кадри, на яких жінка з перевʼязаною розбитою головою, облетіли тоді багато українських медіа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter