У рамках програми “єВідновлення” квартиру дали 85-річній квіткарці, яка втратила житло влітку минулого року

Дата: 12 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Вже понад 2 тисячі українців отримали нове житло в рамках програми “єВідновлення”. Серед них – 85-річна Галина Мисак, яка втратила свій будинок у Старих Петрівцях 16 червня 2023 року, коли окупанти здійснили одну з найбільших ракетних атак по Київщині.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

“Серед прикладів успішно реалізованих сертифікатів є й історія відомої на всю країну Галини Мисак. Її фото публікували світові медіа. В Старих Петрівцях Київської області 85-річна жінка жила з 1965 року. А з 1966-го щодня продавала квіти на одній зі станцій Київського метро. Виручені кошти відкладала роками, аби побудувати власний будинок. Його будували понад 10 років”, – розповіли у міністерстві. 

Російські окупанти знищили її будинок за мить у червні 2023 року.

“Вранці я стала поливати квіти, і вцілила ракета просто в хату, і загорілася хата. Я це все бачила, і на мене думка прийшла, що мене цегла привалила. Розбило мені голову, я рачки вилазила. Я така була задоволена, що в мене хата освячена, а ракета не подивилася ні на що. Одна моя душа осталася і все, і та ж побита”, – розповідала журналістам Галина Мисак.

Кадри, на яких жінка з перевʼязаною розбитою головою, облетіли тоді багато українських медіа.

Після лікарні Галині Михайлівні допомогли з житлом волонтери – вони орендували квартиру, а тим часом займались оформленням документів, адже будинок і земля під ним не були оформлені належним чином. Це зайняло більше пів року, але зараз жінка стала повноправною власницею квартири.

Нагадаємо, що у лютому цього року Верховна Рада схвалила законопроєкт, що дає змогу українцям, які через повномасштабне вторгнення РФ втратили житло, використати сертифікат “єВідновлення” для купівлі житла за програмою “єОселя”.

Відтепер частину суми угоди можна покрити сертифікатом “єВідновлення”, а на решту взяти кредит за державною програмою “єОселя”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter