Організаторам “реабілітаційної в’язниці” в Одесі загрожує до 12 років за ґратами

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо учасників групи, яким закидають організацію так званого “реабілітаційного центру” в Одесі, де проти волі утримували десятки людей. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Роботу центру, як кажуть слідчі, організував 33-річний мешканець Одещини.

“Заклад” відкрили в приватному секторі Одеси, а для його функціонування підозрюваний залучив знайомих, створив підконтрольну юридичну особу та сайт. Через платформу підозрювані приймали звернення від охочих. Слідчі кажуть, що в “реабілітаційному центрі” опинялися не лише люди, що мають залежності, але й ті, кого хотіло позбутись оточення. 

“Будь-який громадянин міг домовитися з організатором про поміщення людини в цей будинок. Замовник міг просто вказати дані людини та повідомити місце її перебування. Така послуга коштувала від 30 до 40 тисяч гривень, а щомісячний платіж за подальше утримання в центрі становив 20 тисяч гривень… Медичних довідок про стан здоров’я “клієнта” не вимагали, і серед персоналу центру не було медпрацівників, хоча про них зазначалося на сайті”, – розповідають правоохоронці. 

Після того як замовники оплачували викрадення та утримання людини, по неї виїжджали чоловіки спортивної статури, інколи зі зброєю. Вони вдиралися до будинків, видаючи себе за силовиків чи посадовців. 

Коли потерпілі потрапляли до “реабілітаційного центру”, то їм забороняли самостійно пересуватись, користуватися мобільним телефоном та бачитися з рідними. 

Загалом поліціянти звільнили 20 людей, який утримували в “центрі” та, за їхніми словами, вводили невідомі наркотичні препарати проти волі. 

Якщо суд визнає трьох підозрюваних винними, то вони можуть отримати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в Дніпрі в “реабілітаційному центрі” утримували в трудовому рабстві близько пів сотні людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter