У Дніпрі в “реабілітаційному центрі” утримували в трудовому рабстві близько 50 людей

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Дніпрі четверо місцевих жителів утримували в трудовому рабстві близько 50 людей, примушуючи їх безплатно працювати на сільськогосподарських і будівельних роботах на території області.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання. Людей запрошували до так званого “реабілітаційного центру”, який функціонував під прикриттям “громадської організації”, обіцяли безплатне житло, харчування і працевлаштування.

Натомість постраждалих заселяли до будинку з неналежними побутовими умовами та змушували безоплатно працювати на найтяжчих роботах.

Підозрювані відбирали у громадян документи та засоби зв’язку. Якщо завербовані намагалися залишити місце утримання, на них здійснювали психологічний тиск і погрожували застосувати силу.

За даними правоохоронців, під час проведення обшуків на території будинку перебувало 50 осіб, їх звільнили. Також вилучили чорнові записи, телефони, автомобілі зловмисників.

Всіх підозрюваних затримали, за клопотанням прокурора їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до 12 років за ґратами загрожує жінці, яка могла продавати українок у рабство за кордон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter