Росія вперше доправила судно з зерном з окупованого Криму до Венесуели

Дата: 02 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Росія вперше завантажила партію зерна в окупованому Севастополі для відправки до Венесуели. 

Про це повідомив “Голос Криму” з посиланням на інформацію на сайті Lloyd’s List.

Фото з відкритих джерел

Балкер “Enisey” під російським прапором завантаження зерна в Севастополі розпочав 9 квітня 2024 року, згідно із супутниковими знімками, вивченими Lloyd’s List. Завантажене судно вийшло з Босфору 30 квітня. Його система автоматичної ідентифікації сигналізувала про кінцевий пункт призначення – місто Пуерто-Кабельо у Венесуелі.

Згідно з даними сервісів моніторингу руху суден, станом на 27 травня балкер перебував поблизу згаданого венесуельського порту.

Таким чином РФ намагається узаконити торговельні шляхи з тимчасово окупованих українських територій зі своїми міжнародними партнерами, йдеться у повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на травень 2024 року з початку повномасштабного вторгнення Росія вкрала і знищила українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів, йдеться про понад 1 700 тонн агропродукції, незаконно вивезеної з окупованих територій.

Станом на квітень 2024-го про підозри повідомлено вже 17 російським капітанам та одному власнику судна, що причетні до вивезення з тимчасово окупованої території України зерна через закриті кримські порти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter