Заочно судитимуть росіян, які тримали цивільних на елеваторі в Тростянці

Дата: 16 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно до суду скерували обвинувальні акти щодо п’ятьох російських військових, яким закидають жорстоке поводження з цивільними під час окупації частини Сумщини у 2022-му.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваних не називають, але раніше ZMINA писала, що мова йде про: 

Окрім цього, відомо, що діями росіян командував Ярослав Гладких.

Випадки, щодо яких судитимуть підозрюваних, трапились у березні 2022-го. Тоді росіяни затримали чотирьох цивільних, яких кілька днів тримали у нелюдських умовах на території елеватора. Під час цього, наприклад, одного із затриманих били та стріляли в повітря, імітуючи розстріл, намагаючись психологічно вплинути на інших. 

У один з днів двох затриманих перевели в підвал. Там у повній темряві, без достатньої кількості питної води та їжі, при температурі повітря 10 градусів нижче нуля вони провели 4 доби. Після цього їх відпустили. 

Інших двох чоловіків відвезли до приміщення залізничного вокзалу, де передали росіянам, які їх допитували, застосовуючи фізичне насильство. Згодом затриманих теж відпустили.

Нагадаємо, що за ув’язнення та катування цивільних на Київщині заочно судитимуть трьох росіян. Мова йде про Сергія Казеїчева, Олександра Кочкіна та Григорія Синевича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter