У Вовчанській громаді російський військовий застрелив 46-річного цивільного

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У селі Стариця Вовчанської громади російський солдат застрелив місцевого 46-річного мешканця, ще одного цивільного, ймовірно, викрали або вбили російські військовослужбовці.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура. 

Наслідки російського обстрілу Вовчанська

За даними слідства, у селі Стариця 14 травня російський військовослужбовець упритул застрелив місцевого 46-річного мешканця. Цього ж дня під час збройного нападу російських військових зник інший мешканець села. Наразі відсутня будь-яка інформація про його можливе місце перебування. На думку представників правоохоронних органів, чоловіка могли незаконно ув’язнити або вбити.

Харківська обласна прокуратура порушила дві кримінальні справи про скоєння воєнних злочинів російськими військовими в прикордонній громаді на Харківщині.

“Прокурори Харківської обласної прокуратури внесли відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області”, – зазначили в пресслужбі відомства. 

Раніше, 11 травня, росіяни помістили частину мешканців Вовчанської громади в підвал. Точної кількості полонених цивільних у повідомленні не наводять. Правоохоронці опублікували відео журналістів “Суспільного”, на якому люди, які змогли втекти з полону, кажуть про умови утримання, зокрема що російські військові обговорювали можливість розстріляти людей та змушували надавати їм медичну допомогу. 

Винним у жорстокому поводженні з цивільними загрожує від 8 до 12 років у в’язниці. Над слідством у справі працює СБУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter