Армія РФ обстріляла енергетичну систему Сумщини: об’єкти критичної інфраструктури перевели на резервне живлення

Дата: 06 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 6 травня військові РФ завдали авіаційних ударів по енергетичній системі Сумщини. Через це без електроенергії залишилися населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів. Аварійні служби та енергетики вночі частково відновили електропостачання в постраждалих районах. Наразі роботи тривають. 

Про це повідомляє Сумська ОВА.

У ніч проти 6 травня сили протиповітряної оборони в Сумській області знищили 12 із 13 “шахедів”, якими військові РФ атакували Україну.

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо відновлення роботи об’єктів критичної інфраструктури завдяки аварійним джерелам живлення. Також розгорнуто пункти незламності.

За інформацією “Укрненерго”, через ракетно-дроновий удар по Сумщині пошкоджений високовольтний обʼєкт, ремонтні бригади працюють над поетапним відновленням енергопостачання.

У “Сумиобленерго” зазначили, що станом на 7:00 на Сумщині тимчасово без електроенергії 41 656 точок обліку споживачів. Це мешканці 67 населених пунктів.

У “Міськводоканалі” додали, що станом на 8:30 водозабори Сум працюють у звичайному режимі. Окрім Пришибського водозабору, роботу якого фахівці КП відновлюють після проблем, які виникли в енергосистемі внаслідок нічної атаки дронів. Тому тимчасово відсутнє водопостачання в будинках мікронів Хіммістечка та Басів, вулиць Харківської, Сергія Табали, Холодноярської бригади (СКД), Української Народної Республіки (Катерини Зеленко), Староріченської (Генерала Чеснова), Миру, Богуна, проспекту Свободи та прилеглих до них вулиць.

Нагадаємо, що сьогодні вночі росіяни також атакували авіабомбами селище Золочів Харківської області. Під атакою опинилася низка обʼєктів. Унаслідок цього постраждала жінка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter