Додаткові безпекові обмеження ввели в 15 громадах Сумщини, що межують з Росією

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У 15 громадах, розташованих у прикордонній п’ятикілометровій зоні Сумщини біля кордону з Росією, запровадили додаткові тимчасові обмеження особливого режиму.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Фото: Новинарня

Так, заборона діє на вільний в’їзд (допуск), перебування, проживання, пересування осіб та виконання робіт, не повʼязаних з будівництвом, облаштуванням та утриманням інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огороджень, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій. Також обмеження діють для занять, не повʼязаних з проведенням аварійних, рятувальних робіт, наданням екстреної медичної допомоги, реагуванням на правопорушення, їхнім запобіганням, розкриттям і розслідуванням.

Забороняється серед іншого проведення робіт, не пов’язаних з виконанням завдань під час підготовки й ведення операції (бойових дій) та охорони державного кордону, а також в інших випадках, визначених Інструкцією про тимчасові обмеження в межах п’ятикілометрової зони від державного кордону України в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Суми”.

До того ж діє заборона на посів високорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю таких культур на відстані 500 метрів навколо фортифікаційних споруд на території Сумської області.

Водночас за межами окремих елементів фортифікаційних споруд на території Сумської області дозволяється посів низькорослих сільськогосподарських культур, догляд за ними та збирання врожаю таких культур.

Обмеження вводяться на територіях, підпорядкованих Конотопській, Охтирській, Сумській, Шосткинській районним державним адміністраціям.

Йдеться про Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську (сільську), Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Юнаківську, Шалигинську територіальні громади.

Нагадаємо, що у квітні з прикордонної п’ятикілометрової зони території Великописарівської громади на Сумщині евакуювали всіх дітей. Наразі вони з родинами оздоровлюються на Заході України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter