У Росії заарештували власника квір-клубу за першою у країні справою про “екстремістський рух ЛГБТ”

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

В Оренбурзі суд заарештував власника місцевого нічного квір-клубу Pose за звинуваченням в організації екстремістської спільноти – частина 1 статті 282.2 кримінального кодексу РФ, це перша у країні справа про “екстремістський рух ЛГБТ”.

Про це пише видання Meduza з посиланням на відповідне рішення суду.

Власник клубу Pose у залі суду. Джерело: росЗМІ

Суд не наводить ім’я власника закладу, але за даними російських медіа, це підприємець В’ячеслав Хасанов із Башкортостану. Офіційно ці дані не підтверджені. Відомо, що власника клубу затримали 28 березня в аеропорту Шереметьєво у Москві.

У пресслужбі суду повідомили, що власник клубу, “діючи групою осіб за попередньою змовою”, особисто підбирав співробітників і травесті-артистів, а також публікував у телеграмі світлини та відео з виступів, які “пропагують нетрадиційні сексуальні стосунки”.

Чоловіка відправили під арешт до 18 травня.

За звинуваченням в організації діяльності екстремістської спільноти раніше заарештували адміністратора клубу Діану Камільянову та артдиректор Олександра Клімова. Їх відправили до СІЗО, там вони перебувають з 20 березня.

Власник і співробітники бару Pose в Оренбурзі є фігурантами першої в Росії кримінальної справи про організацію “екстремістської організації”. Її порушили через те, що верховний суд РФ оголосив “екстремістською організацією” міжнародний рух ЛГБТ”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російський інтернет-магазин “Мегамаркет” вилучив з продажу понад 250 книжок, які підпадають закону про заборону “пропаганди ЛГБТ”.

До переліку “заборонених” книжок увійшли твори авторів світових бестселерів Стівена Кінга, Харукі Муракамі, Марселя Пруста, Оскара Вайльда, Стефана Цвейга та інших письменників. Крім того, у списку заборонених опинився роман “Неточка Незванова” російського письменника Федора Достоєвського.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter