У Криму незаконний “суд” засудив до 5,5 року колонії раніше помилуваного бойовика ПВК “Вагнер” за вбивство цивільного кримчанина

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд Республіки Крим” у березні 2024 року затвердив вирок раніше помилуваному бойовику російської ПВК “Вагнер” В’ячеславу Дупленку, якого так званий “Керченський міський суд” визнав винним у навмисному заподіянні тяжкої шкоди здоров’ю, що спричинило смерть.

Про це повідомило російське видання “Верстка”.

Згідно з повідомленням, 27 липня 2023 року на Ворошилівському ринку Керчі Дупленко під час розпивання алкогольних напоїв завдав ножових поранень одному з кримців, внаслідок чого той помер через три дні.

Незаконний “суд” в тимчасово окупованій Керчі врахував “бойові заслуги” Дупленка у геноцидальній війні Росії проти України і виніс йому вирок у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі за частиною 4 статті 111 КК РФ (заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, що спричинило смерть), максимальне покарання за якою передбачає 15 років в’язниці.

“Верстка” пише, Дупленко вже відбував покарання у колонії у 2019 році за злочин за аналогічною статтею. Текст цього вироку не публікувався. Крім цього, у 2014-му та 2015 році він був судимий за крадіжку та розбій.

Як відомо, 19 березня 2024 року Держдума РФ ухвалила у третьому остаточному читанні законопроєкт про звільнення від кримінальної відповідальності за укладання контракту з Міноборони без таємних указів про помилування за підписом де-факто лідера РФ Володимира Путіна. Згідно з документом, ухваленим у двотижневий термін, у разі укладання контракту з армією кримінальні справи підозрюваних буде припинено, а засудженим реальний термін покарання змінять на умовний.

Вербувати ув’язнених на війну першими почали у ПВК “Вагнер”. За визнанням її голови Євгена Пригожина, близько 10 тисяч ув’язнених загинули під Бахмутом. Після закінчення шести місяців контракту колишні ув’язнені отримували звільнення – помилування закритими указами президента.

Таким чином Путін помилував щонайменше 17 осіб, засуджених за вбивства та зґвалтування, включаючи члена банди сатаністів, яка чинила ритуальні вбивства підлітків. Усі вони брали участь у війні в Україні та повернулися з фронту на волю. Повідомляється, що дехто з них вже скоїв нові злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter