Росіяни здійснили чергову нічну масовану атаку на Україну: під ударом опинилися Київ і низка областей

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч на 24 березня росіяни здійснили чергову масовану атаку на Україну, запустивши крилаті ракети з 14 бортів Ту-95МС і дрони-камікадзе.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Джерело: REUTERS

Російські окупанти атакували територію України 29 крилатими ракетами Х-101 / Х-555 (район пусків Енгельс – РФ) та 28 ударними БпЛА Shahed (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

Українська ППО в межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей знищила 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет і 25 Shahed-136/131.

Зокрема, близько пʼятої ранку ракети вдарили по столиці, вибухи було чутно в різних районах. ППО збила близько десяти російських ракет.

У Деснянському районі столиці уламки ракети впали в лісосмузі, повідомив міський голова Віталій Кличко.

У Шевченківському районі уламки ракет впали на паркову зону та житлову забудову, пошкодивши фасад багатоповерхівки. Як уточнили у Київській міській військовій адміністрації, обійшлося без руйнувань, пожеж і постраждалих.

Згодом журналісти ТСН.ua повідомили, що з однієї зі збитих ракет витекло токсичне паливо.  

На Львівщину ворог скерував близько 20 ракет і сім дронів Shahed. Безпілотники влучили в обʼєкт критичної інфраструктури, виникла пожежа. За повідомленням голови Львівської ОВА Максима Козицького, інформації про постраждалих не надходило.

Згодом польські військові повідомили, що одна з російських крилатих ракет на 39 секунд залетіла на територію Польщі в районі села Осердув. Задля безпеки повітряного простору Польщі серед іншого активізовували польську та союзницьку авіацію. 

На Дніпропетровщині у Кривому Розі через падіння уламків пошкоджені тепломережі та лінія електропередач. Про це сказав голова місцевої обласної ради Микола Лукашук. Через це в місті відключені декілька котелень, без тепла залишилися шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів і три тисячі будинків із 76 тисячами жителів.

Біля Нікополя уламки безпілотника пошкодили енергообʼєкт, залишивши без світла понад три тисячі абонентів у самому місті та понад 6,4 тисячі – у районі. Електропостачання швидко відновили.

За даними Лукашука, вчора надвечір ворог атакував також Марганецьку та Покровську громади Нікопольського району з артилерії. На щастя, обійшлося без руйнувань і постраждалих.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 23 березня армія РФ обстріляла 19 населених пунктів Херсонщини, унаслідок цього шестеро мирних жителів зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter