З Великої Писарівки на Сумщині евакуювали всіх дітей

Дата: 18 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Із селища Велика Писарівка в Сумській області евакуювали всіх дітей. 

Про це з посиланням на дані місцевих посадовців повідомляє кореспондентка “Радіо Свобода”. 

Ілюстраційне зображення

Напередодні посадовці звітували, що вивезли в безпеку 256 громадян, з яких  26 дітей.

За словами кореспондентки “Радіо Свобода”, невідомою лишається ситуація в інших прикордонних населених пунктах регіону. 

“Є села біля кордону, в пʼятикілометровій прикордонній смузі, де невідомо, скільки людей там залишається, невідомо, хто виїхав повністю, бо немає з ними звʼязку. Немає транспортного сполучення, адже за тиждень скинули на громаду кілька сотень керованих авіабомб. Знищили всі мости через річки в громаді, і до сіл дістатися неможливо. Тобто ймовірно, що там залишаються люди, і ймовірно, що залишаються діти”, – розповідає журналістка. 

Останніми тижнями росіяни значно посилили обстріли Сумщини, що в українських силах територіальної оборони пов’язують з рейдами українських добровольців на територію Росії.

“Я без перебільшення скажу, що за минулий тиждень Сумщина переживає, мабуть, найважчі часи від квітня 2022 року, коли область покинули “рашисти”. У рази збільшилася кількість ударів, кількість прильотів, кількість обстрілів”, – цитують начальника служби зв‘язків з громадськістю 117 окремої бригади територіальної оборони Дмитра Лантушенка.

Нагадаємо, на Сумщині з більш ніж двох десятків населених пунктів, розташованих на території районів, що перебувають під постійними російськими обстрілами, виїхали всі мешканці, які підлягали евакуації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter