З 22 населених пунктів Сумщини, через постійні російські обстріли, виїхали всі мешканці, які підлягали евакуації

Дата: 16 Березня 2024
A+ A- Підписатися
На Сумщині з 22 населених пунктів, розташованих на території трьох районів, які перебувають під постійними російськими обстрілами, виїхали всі мешканці, котрі підлягали евакуації.
 
Про це повідомили у Сумській ОВА.
 
Евакуація мешканців Сумщини. Фото: Сумська обласна військова адміністрація

“На Сумщині з Великописарівської громади Охтирського району, де зараз найбільш загострена безпекова ситуація, за останні три дні виїхали понад 180 жителів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх разом з головою Великописарівської громади та старостою одного з населених пунктів узгодили плани подальших дій щодо евакуаційних маршрутів та безпеки населення.

“Найбільша кількість жителів 84, з них 20 дітей, виїхали з Великої Писарівки після масованих обстрілів громади”, – уточнив Артюх.

Евакуація мешканців Сумщини. Фото: Сумська обласна військова адміністрація

За його словами, внаслідок обстрілів Великописарівської громади протягом п’яти днів (з 11 по 15 березня) загинуло троє людей, поранено – 13, з них п’ятеро дітей.

Посадовець наголосив, що в громаді не припиняється робота щодо інформування населення про необхідність виїзду з територій, які невпинно зазнають ворожого вогневого впливу.

Як повідомляють в ОВА, наразі на Сумщині з небезпечних територій вже евакуювалося 4523 людини, у тому числі 829 дітей.

На сьогодні виїхали всі мешканці з 22 населених пунктів, розташованих на території трьох районів шести територіальних громад, які підлягали евакуації.

В ОВА закликали мешканців прикордонних населених пунктів потурбуватися про свою безпеку, зв’язуватися з представниками влади та виїздити в безпечніші місця.

Нагадаємо, впродовж 14 березня внаслідок російських обстрілів у Сумській області загинули двоє цивільних, ще пʼятеро людей дістали поранення.

Раніше ZMINA повідомляла, що 13 березня росіяни з мінометів обстріляли Великописарівську громаду в Сумській області, унаслідок цього загинув місцевий мешканець, ще дві жінки зазнали поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter