Напередодні окупанти били по Сумщині: двоє цивільних загинули, ще пʼятеро – поранені

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Протягом 14 березня внаслідок російських обстрілів у Сумській області загинули двоє цивільних, ще пʼятеро людей дістали поранення.

Про це повідомляють місцева поліція та прокуратура Сумської області.

Фото: поліція Сумської області

За даними слідства, протягом минулої доби російські війська завдали 494 удари по населених пунктах Сумської області.

Унаслідок атак пошкоджені 39 приватних домоволодінь, багатоповерховий будинок, 6 приватних авто, складські приміщення, аптеки, будівля лікарні. Також руйнувань зазнала цивільна інфраструктура.

Фото: поліція Сумської області

Так, близько 10:00 окупанти з території РФ обстріляли місто Середина-Буда Шосткинського району. У результаті цього незначні поранення дістали 44-річний чоловік та 43-річна жінка. Після отримання медичної допомоги поранений чоловік вирушив на допомогу односельцям, які усували наслідки обстрілу.

Тим часом росіяни знову обстріляли місто, цього разу застосувавши FPV-дрони. Постраждалий та двоє його односельців віком 43 та 64 роки зазнали осколкових поранень.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів та проводять досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Матеріали кримінального провадження далі передадуть до Служби безпеки України.

Нагадаємо, що у ніч проти 13 березня окупанти обстріляли Суми, поціливши в багатоповерхівку. Внаслідок влучання ворожого БпЛА типу “шахед” у житловий п’ятиповерховий будинок попередньо пошкоджені 30 квартир, з них 15 – зруйновані. У результаті обстрілу загинули троє людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter