В окупованому Криму силовики встановили місце перебування зниклого три місяці тому кримчанина Фархада Солієва, але відмовилися його розкрити

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники незаконного “МВС” у Гагарінському районі тимчасово окупованого Севастополя повідомили матері зниклого 3 листопада 2023 року Фархада Солієва, що встановили місце перебування її викраденого сина. Утім, вони не розкрили, де він утримується.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Фархад Солієв

За словами незаконного “начальника відділу” так званого “МВС” Олександра Перепелиці, “будь-яких протиправних дій щодо Фархада вчинено не було”, але перевірити ці відомості без контакту адвоката із Солієвим неможливо.

Повідомляється, що матеріали перевірки, які містять дані про місце перебування Солієва, долучили до його справи. Інших подробиць перевірки Перепелиця не навів.

Нагадаємо, 3 листопада мешканця Криму Фархада Солієва та його колегу Сервера Алієва відвезли в невідомому напрямку на машині, яка належала ФСБ. Це встановили працівники “МВС”. Судячи з кадрів з відеокамер, Фархада забрали дві людини: одна в одязі кольору хакі та інша – у темному.

Одразу після викрадення “МВС” відмовилося порушити кримінальну справу та повідомляти рідних про перебіг розслідування, тому що ФСБ нібито “має право утримувати їх [Фархада Солієва та Сервера Алієва] протягом 15 діб”.

У середині листопада волонтери пошукової служби “ЛізаАлерт” призупинили пошуки Фархада, пославшись на те, що співробітникам “МВС” відомо, де перебувають він та його колега Сервер Алієв. Представник незаконного “слідчого управління МВС Росії” в тимчасово окупованому Севастополі Роман Дегтярьов заявляв, що до “чергових частин” Севастополя Солієва не забирали, кримінальні справи щодо нього не порушували, слідчі дії з ним не проводили. Не обирали й запобіжного заходу.

На сторінках місцевих незаконних “судів” немає жодної інформації про те, що до них надходила справа викрадених кримчан. Як наголошують адвокати, в ізоляторі тимчасово тримання та спецприймачах Солієва та Алієва також не знайшли, а адвокати за призначенням для захисту їхніх інтересів ФСБ не запитували.

Правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Раніше заступник голови МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер. Українська влада неодноразово закликала європейських партнерів інвестувати у свою безпеку, постачаючи Збройним силам України зброю своєчасно та в достатній кількості. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter