Росіяни вбили останнього мешканця села Степок на Сумщині

Дата: 28 Січня 2024
A+ A- Підписатися
Через російський обстріл села Степок на Сумщині загинув останній його мешканець – 60-річний Олександр Миколайович.
 
Про це у коментарі “Суспільному” розповів син загиблого – Руслан.
 
Наслідки російського обстрілу села Степок. Фото: Руслан (син загиблого)

Село розташоване неподалік кордону з Росією поруч з гуманітарним переходом “Покровка – Колотилівка”. За словами сина загиблого, його батько був останнім мешканцем села, всі інші люди евакуювалися.

“Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, гатили кожен день, ми йому генератор та акумулятор купили і він там жив. Була в нього кобила, собака, кури. Снаряд потрапив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай. Зараз чекаю на маму та сестру, щоб поховати батька”, – розповів Руслан.

Наслідки російського обстрілу села Степок. Фото: Руслан (син загиблого)

Чоловік додав, що 24 січня його друзі поїхали провідати батька, проте побачили, що він загинув – російський снаряд потрапив у кімнату, де перебував Олександр Миколайович.

Наразі невідома точна дати загибелі чоловіка. У Краснопільській селищній раді “Суспільному” розповіли, що орієнтовно він загинув на минулих вихідних чи у понеділок, 22 січня.

Наслідки російського обстрілу села Степок. Фото: Руслан (син загиблого)

Видання зазначає, що Служба безпеки України проводить досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, вранці 27 січня російська розвідувально-диверсійна група розстріляла брата і сестру з Хотінської громади на Сумщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter