В Одесі затримали тіктокера, який виправдовував ракетні удари по Харкову

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Есбівці затримали одеського тіктокера, який виправдовував ракетні удари окупантів по Харкову 2 січня. 

Про це повідомили в Службі безпеки України. 

Обстріл Харкова 2 січня. Фото: Сергій Болвінов

Так, 2 січня окупанти вчинили масовану ракетну атаку по Харкову, внаслідок якої загинули щонайменше двоє жінок, ще 62 цивільних мешканці дістали травми. Унаслідок обстрілу також пошкоджені 41 житловий будинок та адмінбудівля. 

Після цього блогер намагався виправдати цей воєнний злочин окупантів перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки. Згодом відео блогера вийшло в ефірі російського телебачення.

Окрім цього, правоохоронці затримали ще трьох імовірних російських агітаторів. Зокрема, на Київщині затримали жінку, яка в соцмережах закликала українців “скласти зброю” та припинити опір. У Черкаській області викрили чоловіка, який виправдовував окупацію Криму та частини Донеччини та Луганщини, а в Дніпрі затримали керівника місцевого осередку організації “Народовладдя”, який публікував у соцмережах фейки щодо представників місцевих релігійних громад.

Нагадаємо, що у вересні минулого року правоохоронці викрили блогера, який знімав на відео будівлю СБУ у Львові та публічно закликав знищити її. Для вчинення теракту чоловік пропонував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами. Щоб поширювати такі заклики, чоловік здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в інстаграмі поблизу будівлі української спецслужби.

Під час стріму він разом з іще одним блогером дискредитував співробітників СБУ і закликав ударити по них російською зброєю. Такий контент вони поширювали на власну аудиторію в понад 1,7 тисячі користувачів.

За даними слідства, фігурантами справи є двоє львівʼян, які позиціюють себе як блогери. Один з них наразі перебуває за кордоном, звідки періодично “приєднується” до стрімів свого товариша в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter