Ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна засудили до 15 років за ґратами

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Ватажка підконтрольного Росії терористичного угруповання “ДНР” Дениса Пушиліна засудили за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність до максимального строку покарання – 15 років позбавлення волі (заочно).

Про це повідомила пресслужба Донецької прокуратури.

Ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна засудили до 15 років ув’язнення Денис Пушилін

Також його позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років з конфіскацією майна.

У прокуратурі нагадали, що у вересні 2022 року очільник незаконно створеної на території Донеччини “республіки” скликав та провів позачергове засідання фейкової ради “ДНР”.

На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон “про референдум ДНР з питання входження до складу РФ”. Згодом ватажок неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на потребі приєднання до Росії, тобто закликав до захоплення росіянами території України.

На підставі підписаного “головою” нікчемного акта на окупованих територіях у присутності озброєних військових РФ провели незаконний референдум.

30 вересня 2022 року Пушилін підписав із президентом Путіним “договір” про входження “ДНР” та нових окупованих територій Донеччини до складу РФ нібито на правах суб’єкта.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 16 організаторам псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Херсонщини й Запоріжжя повідомили про підозри в колабораційній діяльності. 

Окрім Пушиліна, підозру отримали призначений росіянами “головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області” Євген Балицький,  так звана “мер” Мелітополя Галина Данильченко, “голова військово-цивільної адміністрації” Херсонської області Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов, голови “виборчих комісій” та інші. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter