У Києві підлітки розгорнули нацистський прапор поруч із ростовою лялькою пса Патрона: поліція почала розслідування

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Мережею шириться відео зі столиці, де посеред вулиці група підлітків розгорнула стяг нацистської Німеччини поруч із ростовою лялькою пса Патрона. Правоохоронці на це вже відреагували. Вони встановлюють учасників та обставини події.

Про це повідомили поліція та прокуратура столиці.

Під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили відеоролик, на якому група підлітків відкрито демонструє прапор із нацистською символікою. Подія відбувалася у Києві, в районі Позняки.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції, кримінальної поліції та патрульні поліціянти. На місці події правоохоронці встановлюють свідків, учасників та всі обставини події.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про подію за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до пʼяти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. 

Наразі правоохоронці встановлюють свідків, учасників та всі обставини події.

Нагадаємо, що у Києві в жовтні адміністративні протоколи склали на батьків підлітків, яких затримали на кладовищі за те, що крали атрибути з могил полеглих військовослужбовців. 

Правоохоронцям про дітей на Берковецькому кладовищі розповіла киянка, що прийшла на могилу чоловіка, який загинув на війні. Жінка зробила дітям зауваження, щоб вони не забирали з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки та квіти, а також не палили та не вживали алкоголь. У відповідь їй нагрубили.

Поліціянти, які приїхали на кладовище, отримали ще більше скарг від відвідувачів, а невдовзі затримали вісім хлопців і дівчат 2010-го та 2011 року народження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter