У Києві підлітки “розважались” на кладовищі та обкрадали могили полеглих військових

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві адміністративні протоколи склали на батьків підлітків, яких затримали на кладовищі за те, що крали з могил полеглих військовослужбовців. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Правоохоронцям про дітей на Берковецькому кладовищі розповіла киянка, що прийшла на могилу чоловіка, який загинув на війні.

Жінка зробила дітям зауваження, щоб вони не забирали з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки та квіти, а також не палили та не вживали алкоголь. У відповідь їй нагрубили.

Поліцейські, які приїхали на кладовище, отримали ще більше скарг від відвідувачів, а невдовзі затримали вісім хлопців і дівчат, 2010-го та 2011 року народження.

Фото: Нацполіція

Їх разом з батьками доставили до відділку поліції, де на дорослих склали адмінпротоколи. З дітьми проведуть профілактичну роботу, до якої також залучать представників соцслужб та навчальних закладів.

Частину речей, які діти вкрали із могил, поліцейські вилучили та повернуть рідним загиблих героїв.
 

Нагадаємо, що нині в Україні обговорюють створення національного меморіального кладовища для полеглих захисників та захисниць, але уряд дозволив звести його в селі на Київщині, проти чого виступали рідні військових.  

Уповільнити будівництво може й те, що біля кладовища планують створити паркову зону. 

ZMINA детально розповідала, як родичам загиблих військових спочатку обіцяли створити меморіальне кладовище в Биківні, але передумали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter