Реабілітаційний центр для Мінветеранів будує компанія, пов’язана з країною-агресором – голова Асоціації підприємців-ветеранів

Дата: 20 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Одним з підрядників Міністерства ветеранів є компанія, пов’язана з країною-агресором. Так, Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації будує компанія “Укрбуд-Проект-Реконструкція”, власник якої – Давид Кізіменко – є сином Олега Кізіменка, який після окупації Криму обіймав посаду заступника так званого “губернатора” Севастополя Сергія Меняйла, а пізніше був засуджений за сепаратизм та державну зраду. 

Про це заявив голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк на брифінгу в Києві, передає кореспондент видання ZMINA.

Представники громадських організацій на брифінгу вчергове наголосили на необхідності відставки міністерки в справах ветеранів України Юлії Лапутіної. Цього разу на додаток до звинувачень у неналежній реалізації державних програм та невикористанні бюджетних коштів тощо громадськість заявила про долученість проросійських представників до роботи над ветеранськими напрямами.

Є в Юлії Лапутіної флагманський проєкт, який називається Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації ветеранів. Цей проєкт реалізовує та будує компанія “Укрбуд-Проект-Реконструкція“. Власником цієї компанії є Давид Кізіменко, син Олега Кізіменка, ексзаступника “губернатора” окупованого Севастополя Сергія Меняйла. Особа, яка прямо пов’язана зі зрадником України, щодо якого відкрито безліч кримінальних справ, бере участь у будівництві центру для ветеранів“, – зазначив Сергій Позняк.  

Крім того, за його словами, до робочої групи, яка розробляла програму “Помічник ветерана” при Мінветеранів, був залучений Гордій Бєлов. До війни він неодноразово виступав на  російському телебаченні та розповідав про ситуацію в Україні.

Наразі він формує ветеранські стандарти при міністерстві. Це людина, яку свого часу звільнили з державної служби саме за зв’язок з ворожими ЗМІ“, – додає Позняк.  

На його думку, через наявність у робочих групах та серед підрядників Мінветеранів осіб, пов’язаних з країною-агресором, відомство саботує запровадження будь-яких програм для реабілітації ветеранів.

Ефективна реалізація ветеранської політики – це одна зі складових систем національної безпеки. Мобілізуючи людей та відправляючи на фронт, держава має показати, що на них очікує після повернення з війни. Ветерани повинні бачити, що вони мають підтримку та пільги. Але цього всього немає“, – додає він.

Нагадаємо, члени громадської ради при Мінветеранів висловили своє невдоволення звітом очільниці відомства Юлії Лапутіної за підсумками трирічної роботи. Громадськість вимагає звільнити посадовицю, бо не вважає її компетентною. 

Серед питань, які викликають найбільше невдоволення, рівень компетенції Лапутіної як менеджерки, низька якість реалізації проєкту “Помічник ветерана”, прогалини в організації реабілітації ветеранів, а також перенесення Національного військового меморіального кладовища з меж Києва до селища Гатне. 

Щодо останнього ZMINA детально розповідала, як родичам загиблих військових спочатку обіцяли створити меморіальне кладовище в Биківні, але передумали.

У лютому 2023 року міністерка Юлія Лапутіна заявила, що в Бородянці на Київщині мають відкрити реабілітаційний центр, що надаватиме сучасну психологічну допомогу ветеранам, членам їхніх родин та інших людям. Центр мають відкрити на місці зруйнованого танковим пострілом російських військових іншого центру соціально-психологічної реабілітації населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter