В Одесі відкрили центр соціально-психологічної підтримки для ВПО

Дата: 16 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Центр соціально-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб відкрили в Одесі. Тут одночасно можуть мешкати близько півтори сотні людей.

Про це повідомила пресслужба Одеської міськради.

В Одесі відкрито центр соціально-психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб, який може розмістити до 150 осіб”, – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у будівлі вже провели увесь комплекс внутрішніх та зовнішніх робіт, облаштували меблями приміщення та облаштували території навколо.

Як розповів мер міста Одеса, Геннадій Труханов, від початку повномасштабного вторгнення в обласному центрі зареєстровані понад 85 тисяч переселенців.

За словами Труханова, всі міські ресурси для їх розміщення вже вичерпані, “тому ми вирішили відремонтувати одну із комунальних будівель і розмістити тут центр”.

У міськраді зазначили, що перевагу у розміщені надаватимуть тим, хто не має змоги винаймати житло – малозабезпеченим, пенсіонерам та багатодітним сім‘ям.

Нагадаємо, у травні поточного року в Кропивницькому на Кіровоградщині відкрили Центр допомоги врятованим. Подібні центри по всій країні підтримують людей, які виїхали із зони активних бойових дій та/або тимчасово не підконтрольних територій, утім працівники кажуть, що до них можуть звертатись усі охочі. Вони можуть отримати безоплатні консультації соціальних працівників, психологів та юристів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter