У Кабміні спростили забезпечення українців допоміжними засобами реабілітації

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
Кабінет Міністрів спростив процедуру забезпечення та дострокової заміни допоміжних засобів реабілітації для осіб з інвалідністю та ще деяких категорій громадян.
 
Про це повідомив постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.
 
Фото: Pixabay

“Внесено зміни до постанови КМУ від 05.04.2012 N321 “Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку”. Спрощено процедуру забезпечення осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення допоміжними засобами реабілітації шляхом оптимізації переліку документів, які подаються особами”, – йдеться у повідомленні. 

Також, згідно зі змінами, розширилися можливості для звернення за допоміжними засобами реабілітації: відтепер можна подати документи через соціального працівника закладу охорони здоровʼя або безпосередньо працівнику Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Крім того, уряд врегулював питання дострокової заміни засобів реабілітації, що були втрачені внаслідок бомбардувань, авіаударів та інших збройних нападів під час збройної агресії РФ проти України.

А також Кабмін визначив порядок здійснення обліку підприємств, які забезпечують осіб допоміжними засобами реабілітації, та подання ними документів до Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, станом на вересень поточного року в Україні налічується 3 мільйони людей з інвалідністю. За півтора року повномасштабної війни їхня кількість збільшилася приблизно на 300 тисяч.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter