Для роботи на деокупованих територіях почали готувати медичний резерв

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів схвалив постанову, якою створили інформаційну систему “Резерв працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України”. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Reuters
Користуватимуться системою, що має створити МОЗ, зареєстровані медпрацівники, які потрапили до резерву. Кожен матиме особистий кабінет, за допомогою якого обмінюватиметься документами та інформацією з користувачами.  

Система взаємодіятиме з іншими інформаційними системами та державними електронними ресурсами, щоб, наприклад, оперативно можна було перевірити фаховість того чи іншого працівника. 

У системі міситимуться дані про потребу в працівниках, зокрема в Автономній Республіці Крим та Севастополі, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Посадовці переконують, що оброблення і захист інформації із системи проводитимуть відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Нагадаємо, що в Україні вже створюють резерв працівників для деокупованих територій. Так, у деокупованому Криму вже висловили бажання працювати близько тисячі людей. 

Якщо ви хочете податися до резерву для роботи на деокупованих територіях, то прочитайте короткий алгоритм дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter