В Україні створять резерв працівників для деокупованих територій: хто може розраховувати на посаду?

Дата: 23 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів підтримав постанову щодо створення в межах експериментального проєкту резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення ЦНАП. Фото: Асоціація міст України

Урядовці вже казали, що активно працюють над формуванням кадрового резерву для роботи, зокрема, у звільненому Криму. 

Це величезний обсяг. Потрібні, зокрема, працівники органів державного управління, органів місцевого самоврядування, правоохоронних структур, судді, учителі… Криму потрібні будуть люди, які мають навички та спроможності виконувати свою роботу”, розповідав на початку цього року заступник міністерки з питань реінтеграції ТОТ Павло Козирєв.

Постанову про реалізацію проєкту формування резерву створювали спільно Мінреінтеграції з Національним агентством з питань державної служби (НАДС) та Представництвом президента України в АР Крим. За задумом авторів, люди, які хочуть працювати на деокупованих територіях, заповнюватимуть електронну анкету, яку надалі розглядатиме НАДС.

Серед людей, які потрапили до резерву, додатково проводитимуть навчання. Втім, одними з тих, кому віддаватимуть пріоритет під час внесення до переліку, будуть ті, хто раніше обіймав схожі посади, або ж ті, хто має досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Також пріоритет віддаватимуть ВПО та ветеранам. Останні, наприклад, у громадах офіційно зможуть стати помічниками для побратимів та посестер, які повернулися з фронту. 

Нагадаємо, що раніше Коаліція громадських організацій, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих унаслідок війни, представила для української влади дорожню карту на 2023 рік з десяти пріоритетних кроків у сфері захисту прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter