Посадовиця столичної райадміністрації підпрацьовувала помічницею Азарова та вела його соцмережі

Дата: 12 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру, зокрема у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовуванні російської агресії, повідомили посадовиці однієї із районних адміністрацій Києва, яка могла працювати помічницею колишнього прем’єра-втікача Миколи Азарова. 

Про це розповіли у СБУ. 

Жінка, як кажуть слідчі, займалась підготовкою текстів виступів Азарова, домовлялася з російськими та білоруськими пропагандистами щодо ефірів, а також вела його ютуб та телеграм-канал.  

На підтвердження своїх слів спецслужбовці виклали записи телефонних розмов та скриншоти листування. Виявилось, що часом з Азаровим та пропагандистами посадовиця спілкувалась з робочого кабінету у держустанові. 

Окрім цього, слідчі з’ясували, що на Азарова працює колишня колега підозрюваної, яка поїхала до Москви після початку повномасштабного російського вторгнення.

З нею посадовиця погоджувала всі матеріали для соцмереж експрем’єра.

Підозрювана також є головою “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”. З фонду жінка й отримувала заробітну плату.  

Окрім підозрюваної посадовиці столичної райадміністрації, підозри отримала її колишня колега та сам Азаров. На додачу до наявних звинувачень колишньому прем’єру закидають держзраду, вчинену в умовах воєнного стану, дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність та виправдовування російської агресії. 

Викриту посадовицю суд може відправити під варту. 

Нагадаємо, що до суду передали справу щодо Януковича та Азарова за підписання так званих Харківських угод. 

Слідчі вважають, що обидва таким чином штучно створили передумови для збільшення чисельності російських військ в Україні, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення у Крим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter