Від російських обстрілів на Харківщині постраждали п’ятеро цивільних

Дата: 07 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

7 жовтня армія РФ завдала ракетного удару селища Шевченкове на Харківщині, поранені двоє цивільних. Також через обстріл ракетами С-300 постраждали троє мешканців Солонцівської громади.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Харківської області.

Наслідки обстрілів Харківщини росіянами. Фото: Нацполіція

Близько 09:10 в смт Шевченкове Куп’янського району стався ракетний обстріл з РСЗВ “Торнадо-С” з боку військових РФ. Зафіксовано влучання у город та теплиці на території приватного будинку. Отримав поранення 56-річний чоловік. Крім того, сталося влучання ракети у поле неподалік населеного пункту“, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, о 10:00 росіяни знову обстріляли Шевченкове. Зафіксовано кілька влучань: два в межах населеного пункту, а одне поза межами селища. Внаслідок обстрілу постраждав 54-річний чоловік, його ушпиталили.

Також армія РФ обстріляла село Нечволодівка з РСЗВ “Смерч”.

Наслідки російського обстрілу села Пересічне. Фото: Нацполіція

Крім того, за даними поліції, 7 жовтня близько 10:05 окупанти обстріляли ракетами С-300 село Пересічне Солонцівської територіальної громади.

“Зафіксовано влучання між двома двоповерховими будинками. Пошкоджені дахи, скління, фасади будинків та автомобілі. В результаті постраждали 64-річна жінка, 68 та 66-річні чоловіки. Від госпіталізації відмовилися”, – повідомили правоохоронці.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, унаслідок російського обстрілу села Біленьке Запорізької області касетними боєприпасами, загинуло двоє людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter