“Базові знання про гендер”: на “Дія.Освіта” запустили новий освітній серіал для підлітків

Дата: 06 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

БФ “Клуб Добродіїв” у співпраці з Plan International створив новий освітній серіал для підлітків “Базові знання про гендер”, аби показати, що не так з гендерними стереотипами та чому їм не місце в житті сучасної молоді. 

Про це повідомляє портал “Громадський простір”. 

Фото: Нова українська школа

Серіал доступний до перегляду на платформі “Дія.Освіта”. Його мета – показати підліткам, чому важливо любити та поважати себе, як визначати свої особисті кордони та як розпізнати різні прояви насильства – від словесних маніпуляцій до психологічного тиску чи фізичної шкоди. 

Героями серіалу стали ведучі відвертого шоу “Ебаут” Наті Гресько та Влад Болсун.

Протягом 10 серій герої на реальних прикладах, а часом навіть власних життєвих історіях, розбирають ризики, які можуть трапитися з підлітками у житті та у мережі. Серед ключових тем – поділ на “дівчачі” та “хлопчачі” групи на уроках, булінг за зовнішність, цькування через вибір професії та шантаж приватними фото. 

“Розвиток гендерної освіти в Україні – це не лише інвестиція в безпеку молоді та суспільства загалом, це зобов’язання будувати світ, у якому кожна людина живе без страху та дискримінації. Новий серіал стане ще одним елементом міцного фундаменту для вільного українського суспільства”, – зазначила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Усі епізоди серіалу містять поради, куди можна звернутися за підтримкою в разі складної ситуації, повʼязаної з насильством та цькуванням. А також контакти служб і сервісів.

“Такі проєкти потрібні не лише підліткам, а й всьому нашому суспільству, щоб ми жили в толерантній країні, яка поважає інших людей і їхні кордони, не дискримінує їх”, – наголосила героїня серіалу, співзасновниця та співведуча відвертого шоу “Ебаут” Наті Гресько

Як зазначається на сайті “Дія.Освіта”, цей освітній серіал “Базові знання про гендер” стане у пригоді не лише для підлітків та молоді, а й для дорослих – батьків та опікунів, учителів тощо.

Нагадаємо, що у вересні громадська організація STEM is FEM за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України створила освітній серіал “Урбаністика”. В його епізодах фахівці розповідають, як з’являлися та розвивалися міста, як зробити їх безпечними та комфортними та якою може бути повоєнна відбудова України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter