Впродовж минулої доби окупанти атакували Харківську, Запорізьку, Донецьку та Херсонську області: є жертви

Дата: 04 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж 3 вересня, неділі, російські окупанти гатили по Харківщині, Запоріжжю, Донеччині та Херсонщині, ціливши по цивільній інфраструктурі, приватних будинках, адмінбудівлі та навчальному закладі. Внаслідок цього поранення дістали 14 людей, загинули ще двоє. 

Про це повідомили очільники тамтешніх ОВА – Олег Синєгубов, Юрій Малашко, Павло Кириленко та Олександр Прокудін.

Фото: Павло Кириленко

Харківщина. Вночі 3 вересня, близько 2:00, російські окупанти обстріляли село Шийківка Ізюмського району, поціливши в будівлю їдальні. Обійшлося без потерпілих.

Загалом протягом минулої доби ворог гатив по населених пунктах Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів.

Фото: Олег Синєгубов

Унаслідок обстрілів Купʼянська поранення дістав 59-річний цивільний чоловік. Його госпіталізували. У місті знищили торговельний обʼєкт.

У селі Чернещина Ізюмського району ударом керованою авіабомбою окупанти зруйнували два приватних домоволодіння.

Крім того, під вогнем ворога перебували Уди, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Вільхуватка та інші населені пункти. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, сталися лісові пожежі.

Запоріжжя. Під російськими обстрілами перебували 30 населених пунктів. До місцевої влади надійшло 31 повідомлення про руйнування житлових будинків, господарських споруд та обʼєктів інфраструктури.

За минулу добу армія РФ здійснила 104 обстріли: ракетами били по Верхній Терсі, з РСЗВ – по Червоному й Степовому, а шістьма авіаснарядами – по Оріхову. Також росіяни здійснили БПЛА-атаки по Щербаках, Чарівному, Ольгівському та П’ятихатках.

Фото: Поліція Запорізької області

88 артилерійських обстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Залізничного, Новоданилівки, Павлівки, Затишшя, Левадного, Білогір’я, П’ятихаток, Плавнів, Лобкового, Степногірська та інших прифронтових міст та сіл.

Внаслідок авіаційного удару по Оріхову поранення дістала 51-річна жінка. Крім цього, у результаті артобстрілу Малої Токмачки травми дістала родина – 68-річна жінка та 71-річний чоловік. Потерпілих доставили до лікувальних установ.

Донеччина. На Волноваському напрямку від обстрілів постраждали будинки та складське приміщення. Під вогнем перебували Веселе, Шевченко, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Донецькому напрямку росіяни обстріляли Курахове, Вовченку та Авдіївку.

На Горлівському напрямку пошкоджено сім будинків у Торецьку і підстанцію в Диліївці. У Костянтинівській громаді пошкоджено храм в Олександро-Шультиному. У Часовоярській громаді – два приватні будинки, промислове приміщення і п’ять гаражів.

Фото: Павло Кириленко

На Лисичанському напрямку росіяни сім разів обстріляли Лиманську громаду та один раз Сіверськ.

Усього за добу росіяни вбили одного жителя Донеччини – у Тихонівці, поранили ще пʼятьох – одного також у Тихонівці, інших – у Північному.

Загалом від початку повномасштабної війни в Донецькій області загинули 1680 цивільних та дістали поранення 4071.

Херсонщина. За минулу добу окупанти здійснили 57 обстрілів, випустивши 271 снаряд з мінометів, артилерії, “градів”, БПЛА та авіації. По обласному центру росіяни випустили 10 снарядів.

Російські військові поцілили в житлові квартали населених пунктів області, будівлю птахоферми в Херсонському районі, адміністративну будівлю в Бериславському районі, будівлі навчального закладу та акціонерного товариства в Херсоні.

Внаслідок цього одна людина загинула, ще пʼятеро – дістали поранення, серед них є дитина.

Нагадаємо, що на Херсонщині окупанти ввечері 3 вересня обстріляли житлові будинки в Білозерці: під ворожий удар потрапила родина, 35-річний чоловік загинув на місці.

Його 36-річна дружина та дев’ятирічна дочка – поранені, їх шпиталізували до лікарні. Також травми обличчя отримав 37-річний місцевий житель.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter